Vi vill också vara med!

Winther & Trolltyg: Hallå matte, vi vill också bli fotograferade! Vaddå "nu helt plötsligt", vi har väl alltid varit små keliga linslöss! Svartsjuka - vi?? Det var det fräckaste...


Winther (t.v.) och Trolltyg vill också bli fotograferade...  Oktober-08

Dra åt Hellsingland!

Tänkte komma med en lite närmare presentation av mina älskade Hellsing-grabbar Filip och Krakel.

Filip i transportburen - vänligen ignorera bajspluttarna... :P
Filip Glad slappar i transportburen och njuter av att bli klpappad av matte :)  Oktober-08


Filip Glad (black, släthårig, toppörad) är en aning mer tillbakadragen av de två, vilket visar sig bl.a. i att man oftare får lyfta ut honom ur buren än han klättrar ur själv. Väl ute är han dock både nyfiken, kelig och avslappnad och han kan verklgen konsten att ligga stilla och njuta när man gosar med honom. Han leker gärna "jaga handen" och han gör det mycket engagerat och målmedvetet. Filip är en liten pipis, han piper ofta till när jag eller hans bror rör honom. Han reagerar lite på plötsliga ljud, rycker till och blir fundersam, men det är inget stort problem.


Krakel har somnat i  

Krakel myser med


Krakel Spektakel (blue agouti, rex, toppörad) är lite mer framåt än sin bror när det gäller att själv kliva ur buren, han kommer genast klättrande upp på min arm. Även Krakel är väldigt kelig och står tålmodigt ut med mattes magpussar och snosande i pälsen. :) Han är väldigt aktiv och nyfiken, för att sedan på typiskt bebisvis bli akut trött och slå sig till ro där han för tillfället befinner sig. Också Krakel har insett tjusningen med "jaga handen", även om han kanske inte tar det på fullt så stort allvar som sin bror.

Bägge två är matglada och äter det mesta som bjuds med god aptit. Söndag 19/10, en vecka efter hemkomsten, vägde de 214 gram (FG) respektive 194 gram (KS) och hade då ökat ca 50 gram i vikt sedan hämtningen.

Puss puss!

Såhär mycket tycker Krakel Spektakel om sin nya matte:

Krakel Spektakel pussas med matte! :) Oktober-08

(OK, att jag nyss hade ätit pizza kanske hade lite med saken att göra också... ;) )

Får jag presentera...

...det senaste tillskottet i min lilla råttpopulation:
Från vänster: Rackarns Krakel Spektakel (blue agouti, rex) och Rackarns Filip Glad (black)

Krakel Spektakel (t vä) och Filip Glad (t hö) äter mat.
(Beklagar den lite dåliga bilden men det är hittills den enda hyfsade där jag lyckats fånga dem bägge på samma - de är riktigt aktiva! )

Att välja bland alla underbaringar var inte det lättaste... När jag åkte dit var jag iallafall tämligen säker på att en av grabbarna jag skulle komma hem med skulle vara en agouti; dels var det dem det fanns flest av, och dels var det ju en efterträdare till Tidus jag var där för, inte sant? Men det klickade inte alls mellan mig och agoutihannen som var över åt mig; han  var alldeles för aktiv för min smak, ville inte sitta stilla en sekund (inte hos mig iallafall) och...nej, det kändes inte rätt, helt enkelt. Så jag gick idka lite "byteshandel" med Hannah och så kom det sig att det istället blev blue agouti-hannen Krakel Spektakel som fick följa med mig hem. :) Från början hade jag dock valt namnent Nicko Ticko Tinn, men han kändes inte alls som en sådan - däremot väldigt mycket som en Krakel Spektakel. Jag har en känsla av att det bara är en tidsfråga innan han "hänger och slänger uti en gardin" ... ;) Så han fick byta namn, och det passar honom verkligen; han är ett Rackarns Spektakel - på bästa tänkbara sätt! :)

Lite bilder från bebishämtningen:

Pernilla med sina bebisgrabbar Opsis Kalopsis och Agare Bagare Kopparslagare.
Pernilla med sina ungar ur Lennart Hellsing-kullen. 081012


Hannah med en av sina agoutigrabbar


...och Sipa Lipa Lakritspipa trivdes som synes väldigt bra med sin nya matte... :)



R8-ramsa

Hittade den här ramsan på nätet och tyckte den var så gullig att jag vill dela med mig av den. :) Om någon vet vem som skrivit den får ni gärna berätta.


Råttan Max

En liten råtta gick på stan

Han hette Max och var så glad

Han hade fått en ostbit stor

Utav sin snälla råttemor.

Det var runt hörnet på vårt hus

Där mötte han en annan mus

Goddag, sa Max vad heter du

Vi leker att du är min fru.

Jag heter Oskar sade frun

Och bor uti en dragbasun

Ser inte du sa han och fnös

att inte jag är någon tös

Nähä sa Max

Det visste inte jag

Då leker vi nå´t annat bra

De började att sparka boll

Och Max han vann med 8-0